11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp ce liderii europeni se pregătesc pentru posibilitatea revenirii republicanului la Casa Albă, scrie Reuters.

Un oficial al campaniei lui Trump a confirmat că va avea loc o întâlnire. Cei doi se vor întâlni miercuri seară la Trump Tower din Manhattan, potrivit unei surse familiare cu acest subiect.

Naționalistul Duda, al cărui mandat expiră în 2025, a fost unul dintre partenerii internaționali preferați ai lui Trump în timpul președinției sale. Principalul consilier al președintelui polonez a declarat că ei rămân în contact.

“Dacă va exista această posibilitate, pentru că depinde și de program, mă voi întâlni și cu Donald Trump”, a declarat Duda, înainte de a se urca în avion.

Tabloidul Fakt și portalul de știri WP.pl au citat anterior surse care au declarat că o întâlnire informală ar urma să aibă loc cu ocazia unei vizite la New York, în timpul căreia Duda urmează să se întâlnească cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă