15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportHandbalRapid, victorie de senzație în fața triplei câștigătoare a Ligii Campionilor

Rapid, victorie de senzație în fața triplei câștigătoare a Ligii Campionilor

Formația de handbal feminin Rapid Bucureşti a reuşit o victorie de senzație în faţa deținătoarei trofeului Ligii Campionilor, Vipers Kristiansand. Giuleștencele s-au impus cu scorul de 30-29, în Sala Polivalentă din Capitală, în Grupa B a competiției.

Vicecampioana României a câştigat dramatic, cu un gol reuşit în ultima secundă de sârboaica Andjela Janjusevic, din aruncare de la 7 metri.

Campioana ultimelor trei ediţii ale EHF Champions League a început în forţă meciul, a condus cu 5-0 şi 8-1 şi 11-4, dar Rapid a reuşit şase goluri consecutive şi a revenit în meci.

Scandinavele au intrat cu un avantaj de trei goluri la pauză, 13-10, dar Rapid a trecut în avantaj după cinci minute din partea secundă (14-13). Rapid s-a desprins chiar la trei goluri, 23-20 (49) şi 28-25 (56), dar Vipers a marcat de patru ori la rând şi a condus cu 29-28. Finalul a fost dramatic, Alicia Fernandez Fraga a marcat când mai erau 25 de secunde, iar Buceschi a reuşit o intercepţie, Janjusevic marcând golul victoriei.

În alt meci din grupă, jucat sâmbătă, FTC-Rail Cargo Hungaria a dispus de MKS Zaglebie Lubin cu 35-22.

După acest succes, Rapid acumulează 7 puncte în clasamentul grupei și urcă pe poziția a cincea, la egalitate cu Krim Mercator. Pe 18 noiembrie, Rapid merge în Norvegia pentru revanşa cu Vipers.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă