21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportHandbalRapid, victorie de senzație în fața triplei câștigătoare a Ligii Campionilor

Rapid, victorie de senzație în fața triplei câștigătoare a Ligii Campionilor

Formația de handbal feminin Rapid Bucureşti a reuşit o victorie de senzație în faţa deținătoarei trofeului Ligii Campionilor, Vipers Kristiansand. Giuleștencele s-au impus cu scorul de 30-29, în Sala Polivalentă din Capitală, în Grupa B a competiției.

Vicecampioana României a câştigat dramatic, cu un gol reuşit în ultima secundă de sârboaica Andjela Janjusevic, din aruncare de la 7 metri.

Campioana ultimelor trei ediţii ale EHF Champions League a început în forţă meciul, a condus cu 5-0 şi 8-1 şi 11-4, dar Rapid a reuşit şase goluri consecutive şi a revenit în meci.

Scandinavele au intrat cu un avantaj de trei goluri la pauză, 13-10, dar Rapid a trecut în avantaj după cinci minute din partea secundă (14-13). Rapid s-a desprins chiar la trei goluri, 23-20 (49) şi 28-25 (56), dar Vipers a marcat de patru ori la rând şi a condus cu 29-28. Finalul a fost dramatic, Alicia Fernandez Fraga a marcat când mai erau 25 de secunde, iar Buceschi a reuşit o intercepţie, Janjusevic marcând golul victoriei.

În alt meci din grupă, jucat sâmbătă, FTC-Rail Cargo Hungaria a dispus de MKS Zaglebie Lubin cu 35-22.

După acest succes, Rapid acumulează 7 puncte în clasamentul grupei și urcă pe poziția a cincea, la egalitate cu Krim Mercator. Pe 18 noiembrie, Rapid merge în Norvegia pentru revanşa cu Vipers.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă