18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBărăscu (Sanitas): Încă nu am luat decizia cu privire la greva generală

Bărăscu (Sanitas): Încă nu am luat decizia cu privire la greva generală

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că încă nu a fost luată decizia finală cu privire la declanşarea unei greve generale în sănătate.

Bărăscu, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.ro.

“Împreună cu Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas ne-am întâlnit cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acum aşteptăm formarea noului Guvern. A fost numai o primă discuţie, nu avem prea multe date, nu pot să certific în continuare ce vom face pentru că trebuie să ne întâlnim cu colegii noştri din Consiliul Naţional. Dar după o primă întâlnire este foarte greu să luăm o decizie care să ducă la un rezultat în care să spunem astăzi – facem sau nu facem grevă”, a spus Bărăscu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că revendicările celor din sănătate au legătură directă cu aducerea la zi a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

“Am adus din nou în discuţie aceste probleme. Cerem aducerea la zi a Legii 153 pentru toată lumea, pentru că a trecut deja un an de când trebuia aplicată şi neaplicându-se creează probleme în primul rând financiare colegilor noştri. E foarte complicat ca unii să primească şi alţii nu. E vorba de lucruri pe care unii le primesc în sistemul bugetar şi noi nu, vorbim de vouchere, vorbim de indemnizaţia de hrană a colegilor care e de 9,40 lei la momentul ăsta, iar cei care primesc tichete primesc de la 1 iulie tichete de 40 de lei. Analize de genul ăsta am făcut, minimale”, a afirmat liderul sindical.

Bărăscu a mai spus că salariul infirmierelor, al îngrijitoarelor, a unei părţi din personalul Tesa şi al unor asistenţi medicali trebuie aduse la zi, conform Legii 153.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...
Ultima oră
Pe aceeași temă