23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportTenisDebut perfect în sezonul de zgură pentru Iga Swiatek. Poloneza și-a apărat...

Debut perfect în sezonul de zgură pentru Iga Swiatek. Poloneza și-a apărat titlul în turneul WTA de la Stuttgart

Poloneza Iga Swiatek, lidera clasamentului WTA, şi-a apărat titlul în turneul de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, în două seturi, 6-3, 6-4.

Dublă laureată la Roland Garros (2020, 2022), Iga Swiatek a ajuns, la 21 de ani, la 13 succese în circuit, al doilea la Stuttgart, unde anul trecut a dominat-o în finală tot pe Arina Sabalenka (6-2, 6-2). Swiatek a cedat un singur set în actuala ediţie, în sferturi de finală, în meciul cu Karolina Pliskova.

Lider WTA din 4 aprilie 2022, revenită după o absenţă de o lună, datorată durerilor în zona coastelor, poloneza este în formă, cu cinci săptămâni înainte de Roland Garros.

Turneul de la Stuttgart, cu care a început sezonul feminin pe zgură din Europa, a fost dotat cu premii totale de 678.814 dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sebastian Burduja, aproape de victorie: “Puțini credeau posibil acum câteva săptămâni”

Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe pagina sa de LinkedIn. El susține că este aproape de victorie, din datele...

Echipa de fotbal FCU Craiova, amendată cu 22.500 lei

Clubul FCU Craiova a fost sancționat cu o amendă de 22.500 de lei din cauza incidentelor provocate de spectatori la meciul împotriva FC Hermannstadt,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă