13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportFotbalIker Casillas, fostul portar de la Real Madrid, afirmă pe Twitter că...

Iker Casillas, fostul portar de la Real Madrid, afirmă pe Twitter că este gay – Ce s-a întâmplat mai departe

Fostul portar al echipei Real Madrid și al Spaniei, Iker Casillas, a șters un tweet în care se spunea că este homosexual și a afirmat că contul său a fost piratat.

Casillas a scris pe Twitter în spaniolă: “Sper că mă respectați: Sunt homosexual”, înainte ca fostul său coechipier din Spania, Carlos Puyol, să îi răspundă: “Este timpul să ne spunem povestea”, notează BBC.

Tweetul a fost live mai mult de o oră înainte de a fi șters.

Casillas a scris ulterior pe Twitter: “Cont piratat. Din fericire, totul este în ordine. Îmi cer scuze tuturor urmăritorilor mei”.

Casillas s-a despărțit de soția sa, Sara Carbonero, în martie anul trecut. Ei au doi copii.

Înainte ca tweet-ul inițial al lui Casillas să fie șters, jucătorul lui Adelaide United, Josh Cavallo, care și-a făcut coming out în luna octombrie a anului trecut, i-a criticat pe Casillas și Puyol pentru că aparent au glumit pe seama acestui lucru.

Puțini jucători de sex masculin de profil înalt, actuali sau foști, au ieșit vreodată în evidență ca fiind gay deschis în acest sport.

La începutul acestui an, adolescentul Jake Daniels a devenit primul jucător profesionist din fotbalul masculin britanic din ultimii 30 de ani care a ieșit cu astfel de declarații în timp ce încă juca.

Casillas, care s-a retras în 2020, s-a alăturat echipei Real Madrid la vârsta de nouă ani și a jucat 725 de meciuri pentru club de-a lungul unei cariere de 16 ani pe Bernabeu, câștigând trei titluri de Liga Campionilor și cinci coroane în La Liga.

S-a transferat la Porto în 2015, câștigând două titluri de Primeira Liga și o Cupă a Portugaliei, dar cariera sa de jucător s-a încheiat după ce a suferit un atac de cord în timpul unui antrenament în aprilie 2019. Ulterior, s-a alăturat echipei de antrenori a clubului.

Pe lângă câștigarea Cupei Mondiale din 2010, a ajutat Spania să câștige două Campionate Europene succesive în 2008 și 2012 și a strâns 167 de selecții între 2000 și 2016.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă