15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Zelenski: “Războiul este prezent în fiecare casă din Rusia”

VIDEO – Zelenski: “Războiul este prezent în fiecare casă din Rusia”

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a declarat joi, într-un discurs video, că noua campanie de mobilizare a Rusiei este un semn al prăbușirii armatei lor, deoarece războiul a intrat în “fiecare casă rusească”.

“Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu este ceva care apare acum doar la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească”, a spus el în timpul discursului său.

Președintele Vladimir Putin a lansat o nouă campanie de mobilizare pentru războiul care durează de șapte luni și care a ucis deja mii de oameni, a strămutat alte milioane și a afectat economia globală.

Unii ruși în vârstă s-au grăbit joi să părăsească țara pentru a scăpa de cea mai mare campanie de recrutare din țara lor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, în timp ce puterile mondiale de la Națiunile Unite au cerut ca Moscova să fie trasă la răspundere pentru presupusele atrocități din Ucraina.

Rusia a declarat că rapoartele privind un exod în masă au fost exagerate.

Agențiile de știri rusești au raportat joi că 10.000 de persoane s-au oferit voluntar să lupte chiar înainte de a le sosi actele de chemare, citând Statul Major rus.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă