10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Zelenski: “Războiul este prezent în fiecare casă din Rusia”

VIDEO – Zelenski: “Războiul este prezent în fiecare casă din Rusia”

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a declarat joi, într-un discurs video, că noua campanie de mobilizare a Rusiei este un semn al prăbușirii armatei lor, deoarece războiul a intrat în “fiecare casă rusească”.

“Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu este ceva care apare acum doar la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească”, a spus el în timpul discursului său.

Președintele Vladimir Putin a lansat o nouă campanie de mobilizare pentru războiul care durează de șapte luni și care a ucis deja mii de oameni, a strămutat alte milioane și a afectat economia globală.

Unii ruși în vârstă s-au grăbit joi să părăsească țara pentru a scăpa de cea mai mare campanie de recrutare din țara lor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, în timp ce puterile mondiale de la Națiunile Unite au cerut ca Moscova să fie trasă la răspundere pentru presupusele atrocități din Ucraina.

Rusia a declarat că rapoartele privind un exod în masă au fost exagerate.

Agențiile de știri rusești au raportat joi că 10.000 de persoane s-au oferit voluntar să lupte chiar înainte de a le sosi actele de chemare, citând Statul Major rus.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...

Nikki Haley l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington

Nikki Haley, contracandidata lui Donald Trump în interiorul Partidului Republican, l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington D.C. Haley și Trump sunt rivali...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă