18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Lipsa combustibilului provoacă cozi lungi în Ucraina

VIDEO: Lipsa combustibilului provoacă cozi lungi în Ucraina

Milioane de civili ucraineni se vor confrunta probabil cu întreruperi ale aprovizionării cu combustibil timp de mai multe săptămâni din cauza loviturilor Moscovei asupra infrastructurii energetice, a blocajelor în transporturi și a întreruperii aprovizionării de către Rusia și Belarus.

În Bucha, o suburbie devastată a Kievului, șoferii au așteptat ore întregi pentru a obține o cantitate mică de combustibil.

Regiunea Kievului a înregistrat, de asemenea, o creștere a cererii de combustibil, deoarece un număr mare de civili s-au întors după atacul eșuat al Rusiei asupra capitalei.

„Deocamdată așteptăm. Au spus că probabil vor avea benzină. Dar când și ce tip – nimeni nu știe. Îmi voi parca mașina și voi folosi transportul public ca și ceilalți”.

Loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice, problemele de transport și o întrerupere a aprovizionării de către Rusia și Belarus au afectat aprovizionarea.

Marina rusă a blocat, de asemenea, porturile ucrainene din Marea Neagră – ceea ce a împiedicat petrolierele să își reînnoiască stocurile.

Penuria de combustibil a închis aproximativ jumătate din cele 7.000 de stații de benzină din țară.

Într-o declarație, guvernul a afirmat că penuria va înceta până la sfârșitul săptămânii, deoarece retailerii ucraineni au încheiat noi contracte cu furnizorii europeni.

Dar distribuirea acestor livrări ar putea fi o provocare. Multe poduri și autostrăzi au fost avariate sau distruse în timpul conflictului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă