15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalWTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

WTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

Asociația Femeilor de Tenis (WTA) a anunțat suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza situației cu Peng Shuai. Ca răspuns la tăcerea Beijingului, WTA a anunțat această decizie.

Într-o declarație publicată miercuri, președintele și CEO-ul WTA, Steve Simon, a declarat că decizia s-a bazat pe răspunsul „inacceptabil” al oficialilor chinezi în scandalul #MeToo. De asemenea, Beijingul este acuzat că a cenzurat acuzațiile lui Peng.

WTA nu vrea să organizeze evenimente în China din cauza situației lui Peng Shuai

„Cu conștiință bună, nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală”, a spus Simon, citat de CNN.

De asemenea, Simon a susținut că este îngrijorat cu privire la riscurile la care sunt supuși sportivii. Potrivit acestuia, nu vrea să organizeze evenimente în 2022 în China de teamă ca jucătorii să nu treacă prin experiențe scandaloase.

Una dintre cele mai recunoscute vedete ale sportului din China, Peng l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu 3 ani. Postarea făcută de jucătoarea de tenis a fost ștearsă de pe Internet.

Peng a fost imediat înăbușită de cenzura generală și a dispărut din vizorul public timp de mai bine de două săptămâni. Acest fapt a îngrijorat întreaga lume, iar lumea tenisului feminin a cerut explicații.

Pe fondul protestelor globale tot mai mari, indivizii care lucrează pentru mass-media controlată de guvernul chinez și sistemul sportiv de stat au lansat o serie de fotografii și videoclipuri cu „dovada vieții” lui Peng.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....
Ultima oră
Pe aceeași temă