23.9 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de aproape 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă

Amenzi de aproape 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă, conform unui comunicat remis redacției. În total, inspectorii de muncă au prins 131 de persoane că lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, IM a aplicat amenzi de peste un milion de lei, din care 730.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 389 de angajatori.

88 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional, deoarece au acceptat să muncească fără încheierea unui contract individual de muncă. Dintre acestea, 76 au fost din judeţul Bihor, precizează Inspecția Muncii.

Trei angajatori din județele Bijor, Cluj și Timiș vor fi cercetați penal pentru că au angajat mai mult de cinci persoane, fără contracte individuale. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au aplicat amenzi de 452.000 lei. Pentru deficienţele constatate inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 3 echipamente şi 2 sistări de activitate pentru a fi prevenite posibile accidente.

De asemenea, inspectorii vor cerceta 39 de evenimente raportate de patroni, pentru a stabili dacă sunt accidente de muncă.

Cele mai citite

Rapid s-a despărțit de Dragoş Grigore şi Adrian Iencsi

Rapid a anunţat, joi, că a încetat colaborarea cu fundaşul Dragoş Grigore şi cu antrenorul secund Adrian Iencsi. „Clubul nostru s-a despărţit de Dragoş Grigore (37 ani), fundaşul...

Luminița Odobescu afirmă că între România și Ucraina există un dialog intens

România și Ucraina poartă discuții intense la nivel politic în toate domeniile, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, pentru Agerpres. Ea a...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă