25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de aproape 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă

Amenzi de aproape 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 350.000 de euro, pentru nereguli de muncă, conform unui comunicat remis redacției. În total, inspectorii de muncă au prins 131 de persoane că lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, IM a aplicat amenzi de peste un milion de lei, din care 730.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 389 de angajatori.

88 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional, deoarece au acceptat să muncească fără încheierea unui contract individual de muncă. Dintre acestea, 76 au fost din judeţul Bihor, precizează Inspecția Muncii.

Trei angajatori din județele Bijor, Cluj și Timiș vor fi cercetați penal pentru că au angajat mai mult de cinci persoane, fără contracte individuale. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au aplicat amenzi de 452.000 lei. Pentru deficienţele constatate inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 3 echipamente şi 2 sistări de activitate pentru a fi prevenite posibile accidente.

De asemenea, inspectorii vor cerceta 39 de evenimente raportate de patroni, pentru a stabili dacă sunt accidente de muncă.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă