33.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialDesert de post: Budincă de orez cu mere

Desert de post: Budincă de orez cu mere

Budinca de orez cu mere pregătită după rețeta Sandei Marin este un desert excelent atât pentru weekendurile obișnuite, cât și pentru cele în care familia ține post. Ingredientele se găsesc ușor, la prețuri mici, iar gătitul desertului poate fi o plăcere, mai ales dacă îi implică și pe cei mici.

Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI

Ingrediente

    – 500 g de mere
    – 2 linguri cu unt topit, ulei sau margarină
    – 4 linguri cu zahăr
    – 1 ceașcă cu orez
    – 1 lingură cu pesmet
    – Un vârf de cuțit cu sare

Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase

Mod de pregătire

Se curăță merele, se taie felii și se înăbușă într-o cratiță cu puțin unt și zahăr, după gust. Nu se țin să scadă prea tare.

Cojile spălate se pun la fiert și se strecoară zeama.

Se alege o ceașcă de orez, se spală și se fierbe cu două cești de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se spune un vârf de cuțit cu sare și două linguri cu zahăr.

Se dă la o parte.

Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite

Se unge o cratiță cu unt, se presară pesmet și se așază, alternativ, rânduri cu orez și cu mere. Se poate pune și puțină scorțișoară. Primul și ultimul rând trebuie să fie cu orez.

Se dă la cuptor și coace la foc potrivit, până se rumenește.

Se dă la o parte pentru a se răci puțin, se răstoarnă și se servește cu sos de vin sau cu orice sirop.

Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București

Cele mai citite

Asistentul unui ministru din Marea Britanie numește planul privind migranții în Rwanda drept „prostie” într-o înregistrare audio scursă

Ministrul de interne din Marea Britanie a apărat, duminică, 23 iunie 2024, un asistent parlamentar care a numit planul guvernului de a deporta migranții...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU