29.8 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialTăriceanu și-a lansat candidatura la prezidențiale: Românii, chemați la urne să schimbe...

Tăriceanu și-a lansat candidatura la prezidențiale: Românii, chemați la urne să schimbe regimul Băsescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a lansat, vineri, candidatura la Preşedinţie, relatează Mediafax. El a susținut că ceea ce se întâmplă în aceste zile este dovada paroxismului, a nebuniei şi a agoniei sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a jucat cu legile.

”Despărţirea ireversibilă de regimul Băsescu înseamnă pentru România şansa regăsirii drumului dezvoltării, şansa de a ne recâştiga demnitatea şi respectul”, a spus Tăriceanu, în discursul susţinut în cadrul lansării candidaturii sale la prezidenţiale.

El a mai spus că ”România a trăit mult prea mulţi ani într-o criză continuă, generată de acţiunile politice iresponsabile ale unui preşedinte care a ajuns pe zi ce trece, nu numai să joace împotriva adversarilor, ci şi a arbitrilor, antrenorilor, a maseurilor şi chiar împotriva publicului”.

”Aceste alegeri nu trebuie doar să îl schimbe pe Traian Băsescu. Românii sunt chemaţi la urne pentru a schimba nu un om, ci un regim, regimul Băsescu, un regim care a îndoliat suflete şi conştiinţe, un regim care a tras România înapoi mai mult decât au făcut-o mineriadele sau momentele tulburi ale anilor '90”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat: ”Ce se întâmplă în aceste ultime zile reprezintă dovada paroxismului, a nebuniei şi a agoniei sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a jucat cu legile, cu Constituţia, cu bunăstarea, demnitatea şi vieţile cetăţenilor. Ultimele săptămâni sunt dovada că este nevoie acum, mai mult decât oricând, nu de un nou preşedinte, ci de un altfel de preşedinte”.

Cele mai citite

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a fost reţinută

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a fost reţinută, miercuri după amiază, în dosarul în care procurorii anchetează împrejurările în care...

Comerț ilegal cu lemn, în valoare de 680.000 lei

Poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol efectuează, astăzi, şase percheziţii într-un dosar privind comerţul ilegal cu material lemnos, în valoare de aproximativ 680.000...

Adrian Câciu: Antibiotice SA va beneficia de 100 milioane de euro, bani europeni

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că Antibiotice SA va beneficia de o investiţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă