31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 834. Un general cecen susține că Rusia va...

Rusia – Ucraina, ziua 834. Un general cecen susține că Rusia va învinge Ucraina în anul 2024

Un general din Cecenia, Apty Alaudinov, susține că Rusia va încheia anul 2024 cu o victorie în „operațiunea militară specială”, adică va învinge Ucraina.

Liderii din Cecenia, cum este și Alaudinov, sunt aliați ai regimului Putin în războiul împotriva Ucrainei. Declarația lui Alaudinov ar fi fost prezentată la un post de televiziune din Rusia și a fost retransmisă de agenția oficială de presă de la Moscova, TASS.

„Sunt absolut sigur: anul acesta se va încheia cu victoria Rusiei”, ar fi declarat generalul cecen, potrivit TASS, la data de 5 iunie 2024.

Nu este însă clar ce vrea să spună generalul cecen prin „victoria Rusiei”. După cum România Liberă a informat, un ministru adjunct de Externe al Rusiei declarase că Rusia ar fi dispusă să negocieze cu Ucraina în vederea obținerii unui acord de pace. Nu este deci clar dacă Rusia vrea să obțină victoria militară contra Ucrainei sau dacă, totuși, vrea să negocieze un acord de pace.

Experții occidentali estimează că războiul declanșat de Rusia în Ucraina, la 24 februarie 2024, va mai dura mulți ani. Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a elaborat și el un set de propuneri, pe care le-a denumit „Formula de Pace”. Propunerile lui Zelenski ar urma să fie discutate într-o conferință care se va desfășura în Elveția, având drept co-organizatori Elveția și Ucraina. Rusia nu a fost invitată să participe la conferința din Elveția.

Citește și:

Elveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui Zelenski

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă