14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFotograf român, premiat la concursul International Earth and Sky 2014

Fotograf român, premiat la concursul International Earth and Sky 2014

Fotograful român Alex Conu a obținut locul al doilea la categoria "Against the Light" a concursului International Earth and Sky 2014, informează Mediafax.

Fotografia "Reflected Aurora" a fost realizată de Alex Conu în Insulele Lofoten din nordul Norvegiei, pe 15 martie.

"După câteva zile furtunoase, Aurora a revenit în Reine, un sat pitoresc de pescari din Norvegia", a spus Alex Conu. "Îmi plac cu adevărat nopţile când apare luna. Peisajul este frumos luminat şi imaginile realizate sunt mult mai interesante", a adăugat acesta.

Fotograful român Alex Conu este pasionat de astronomie. A studiat astrofizică la Universitatea din Bucureşti şi în prezent locuieşte în insulele Lofoten din Norvegia. Fotografiile sale au fost publicate în reviste precum National Geographic, Sky şi Telescope, conform site-ului său, colorsoflofoten.com.

Câştigătoarea categoriei "Against the Light" a fost Giorgia Hofer, din Italia, cu fotografia "Light in the Sky".

Pe locul al treilea la aceeaşi categorie s-a situat Majid Ghohroodi, din Iran, cu fotografia "Unlimited Sky", pe locul al patrulea – Mark Gee, din Noua Zeelandă, cu "Fog Below And The Stars Above", iar pe locul al cincilea – Song Hongxiao, din China.

Cea de-a cincea ediţie a concursului International Earth and Sky, care este organizat de The World at Night (TWAN), National Optical Astronomy Observatory şi Global Astronomy Month from Astronomers Without Borders, a avut două categorii: "Beauty of The Night Sky" şi "Against The Lights".

Categoria "Beauty of The Night Sky" a fost câştigată de Luc Perrot, din insula franceză La Réunion, din Oceanul Indian, cu fotografia "Over the Top".

Pe locul al doilea s-a situat Ben Coffman, din Portland, SUA, cu fotografia "False Dusk and Falls at Oregon Coast", pe locul al treilea – Nicholas Roemmelt, din Austria, cu "Kirkjufell Nights", pe locul al patrulea – Ibrahim Elawadi, din Egipt, cu "Little Explorer", iar pe locul al cincilea Phil Hart, din Australia, cu "Bioluminescence & Star Trails".

Cele mai citite

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă