18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGeneralului Philip Breedlove avertizează: Rusia va continua ingerinţele în Ucraina

Generalului Philip Breedlove avertizează: Rusia va continua ingerinţele în Ucraina

Comandantul suprem al forțelor NATO, generalul Philip Breedlove, a avertizat, joi, că  preşedintele rus, Vladimir Putin, va continua ingerinţele în estul Ucrainei, informează Mediafax.

“Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei”, a declarat Breedlove, citat de Reuters.

Citește și: Tensiunile NATO – Rusia continuă. Ce intenționează să facă Alianța cu armele nucleare

În acest context, generalul Philip Breedlove a subliniat că frontiera dintre Rusia şi Ucraina este larg deschisă, ceea ce permite tranzitul echipamentelor militare şi resurselor.

“Rusia a acumulat resurse militare importante, muniţie etc… la niveluri care pot susţine operaţiuni. În interiorul Ucrainei, separatiştii sunt o forţă bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas”, a subliniat generalul NATO.

Conflictul din estul Ucrainei riscă să se intensifice în următoarele luni, a atras atenţia, la rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, acuzând că Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti. “Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieţi omeneşti. Încălcările armistiţiului persistă şi există riscul revenirii la lupte grele”, a spus Stoltenberg. “Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti, oferindu-le instruire, arme şi militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staţionat la frontiera cu Ucraina”, a adăugat secretarul general NATO.

“În pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului de la Minsk, nu putem considera armistiţiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluţie politică… Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situaţia se poate deteriora şi mai mult”, a avertizat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morţi.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă