13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialGeneralului Philip Breedlove avertizează: Rusia va continua ingerinţele în Ucraina

Generalului Philip Breedlove avertizează: Rusia va continua ingerinţele în Ucraina

Comandantul suprem al forțelor NATO, generalul Philip Breedlove, a avertizat, joi, că  preşedintele rus, Vladimir Putin, va continua ingerinţele în estul Ucrainei, informează Mediafax.

“Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei”, a declarat Breedlove, citat de Reuters.

Citește și: Tensiunile NATO – Rusia continuă. Ce intenționează să facă Alianța cu armele nucleare

În acest context, generalul Philip Breedlove a subliniat că frontiera dintre Rusia şi Ucraina este larg deschisă, ceea ce permite tranzitul echipamentelor militare şi resurselor.

“Rusia a acumulat resurse militare importante, muniţie etc… la niveluri care pot susţine operaţiuni. În interiorul Ucrainei, separatiştii sunt o forţă bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas”, a subliniat generalul NATO.

Conflictul din estul Ucrainei riscă să se intensifice în următoarele luni, a atras atenţia, la rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, acuzând că Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti. “Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieţi omeneşti. Încălcările armistiţiului persistă şi există riscul revenirii la lupte grele”, a spus Stoltenberg. “Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti, oferindu-le instruire, arme şi militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staţionat la frontiera cu Ucraina”, a adăugat secretarul general NATO.

“În pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului de la Minsk, nu putem considera armistiţiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluţie politică… Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situaţia se poate deteriora şi mai mult”, a avertizat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morţi.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă