23.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Adrian Năstase cere eliberarea condiționată. Comisia ANP a dat aviz favorabil

UPDATE. Adrian Năstase cere eliberarea condiționată. Comisia ANP a dat aviz favorabil

UPDATE. Comisia Administrației Naționale a penitenciarelor a dat aviz favorabil pentru eliberarea luii Adrian Năstase. Umează ca solicitarea să ajungă la Judecătoria Sectorului 4.

—-

Adrian Năstase a înaintat comisiei de specialitate a Penitenciarului Jilava o cerere de eliberare condiționată, după ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani și șase luni. anunță B1TV.

Năstase a depus o cerere de eliberare condiţionată la Comisia de Eliberări Condiţionate de la Jilava. Pe 24 iunie, Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă de 6 luni de închisoare. Sentinţa este definitivă.

"Este o apreciere personală a judecătorilor, care au pus în balanţă argumentele Parchetului şi argumentele noastre. Judecătorul a mers la jumătate: noi am cerut ca pedeapsa să nu fie sporită, iar Parchetul a cerut să fie sporită cu un an pedeapsa. 

Nu am vorbit cu domnul Năstase, dar e o decizie definitivă", a declarat Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, la Realitatea TV.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat vinerea trecută o contestaţie a DNA, după ce Tribunalul Bucureşti a contopit pedepsele primite de fostul premier, fără ca această din urmă instanţă să adauge un spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare, aşa cum solicitaseră procurorii.

Pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de Năstase în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii', urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de patru ani închisoare, fără ca instanţa să-i adauge un spor de pedeapsă.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Mesajul lui Scholz pentru Putin: “NATO va apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul său”

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat, într-un discurs susținut la Forumul economic est-german de la Frankfurt, importanța deciziei recente a NATO de a-și consolida...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...

Egiptul cere Israelului să se retragă de la punctul de trecere Rafah

Oficiali din Statele Unite, Israel și Egipt au încheiat duminică o întâlnire la Cairo, iar Egiptul și-a menținut poziția conform căreia Israelul trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă