18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite refuză să dialogheze cu Iranul pe tema crizei din Irak

Statele Unite refuză să dialogheze cu Iranul pe tema crizei din Irak

Statele Unite nu vor discuta despre criza din Irak cu Iranul, anunţă Departamentul de Stat american, în contextul în care Teheranul a reiterat susţinerea pentru Guvernul şiit de la Bagdad, confruntat o intensificarea activităţilor insurgente.

"Nu, nu discutăm cu iranienii despre situaţia din Irak", a declarat Marie Harf, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Toţi vecinii Irakului, inclusiv Iranul, nu trebuie să facă nimic care să destabilizeze şi mai mult situaţia şi nu trebuie să alimenteze tensiunile comunitare între şiiţi şi sunniţi", a pledat Harf, potrivit AFP.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a reiterat vineri că susţine eforturile Bagdadului pentru combaterea "terorismului".

Mai multe provincii din nordul Irakului au fost ocupate de insurgenţi sunniţi, în principal membri ai grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Florin Piersic, în pericol. Actorul suferă de septicemie, o infecție generalizată în corp

Potrivit declarațiilor managerului Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, actorul în vârstă de 88 de ani Florin Piersic se confruntă cu o infecție generalizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă