19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite refuză să dialogheze cu Iranul pe tema crizei din Irak

Statele Unite refuză să dialogheze cu Iranul pe tema crizei din Irak

Statele Unite nu vor discuta despre criza din Irak cu Iranul, anunţă Departamentul de Stat american, în contextul în care Teheranul a reiterat susţinerea pentru Guvernul şiit de la Bagdad, confruntat o intensificarea activităţilor insurgente.

"Nu, nu discutăm cu iranienii despre situaţia din Irak", a declarat Marie Harf, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Toţi vecinii Irakului, inclusiv Iranul, nu trebuie să facă nimic care să destabilizeze şi mai mult situaţia şi nu trebuie să alimenteze tensiunile comunitare între şiiţi şi sunniţi", a pledat Harf, potrivit AFP.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a reiterat vineri că susţine eforturile Bagdadului pentru combaterea "terorismului".

Mai multe provincii din nordul Irakului au fost ocupate de insurgenţi sunniţi, în principal membri ai grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă