27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialIran participă la negocierile de la Viena pe tema crizei din Siria

Iran participă la negocierile de la Viena pe tema crizei din Siria

Iranul a anunțat că va participa la negocierile internaționale privind criza din Siria, care au loc săptămâna aceasta la Viena, potrivit BBC News. 

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe. 

Aceasta este pentru prima dată când Iran, o țară aliată președintelui sirian Bashar al-Assad, a luat parte la acest gen de discuții. 

SUA a lansat invitația către Iran de a participa la întâlnirea internațională. 

La negocieri vor participa miniștrii de Externe din SUA, Rusia, Arabia Saudită și Turcia. De asemenea, oficiali din Egipt, Irak și Liban ar putea lua parte la discuții, a anunțat o sursă diplomatică.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că este necesar ca dialogul în privința Siriei să fie extins. 

Iran ar fi cheltuit miliarde de dolari în ultimii patru ani pentru a sprijini Guvernul Bashar al-Assd. De asemenea, Iran a oferit Siriei arme și consilieri militari. 

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă