16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCererea de eliberare provizorie a lui Păvăleanu, respinsă din nou

Cererea de eliberare provizorie a lui Păvăleanu, respinsă din nou

Magistraţii ribunalului Prahova au respins, pentru a treia oară cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fostului angajat al SGG Marcel Păvăleanu, arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.

Citeşte şi: Fost angajat al Guvernului, reţinut de procurori pentru evaziune fiscală

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Marcel Păvăleanu a formulat o nouă cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pe care magistraţii instanţei de fond, respectiv Tribunalul Prahova, au respins-o ca neîntemeiată marţi, în ultima zi a anului 2013.

Inculpatul a formulat recurs împotriva acestei decizii, iar Curtea de Apel Ploieşti a respins, joi, ca nefondată acţiunea lui Păvăleanu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Angajat pe criterii politice la Guvern, arestat pentru evaziune fiscală

De altfel, de la momentul arestării sale în luna octombrie, Marcel Păvăleanu a formulat în total trei astfel de cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, respectiv una la sfârşitul acelei luni, alta pe 19 decembrie, iar o a treia la data de 30 decembrie.

De fiecare dată, atât instanţa de fond, cât şi cea la care s-au judecat recursurile au respins acţiunile lui Păvăleanu.

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte şase persoane au fost arestaţi în luna octombrie sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro.

Citeşte şi:Fotografii de la nunta Andreei Cosma, cu Păvăleanu şi un interlop

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada 2012-2013, inculpaţii s-au folosit de un lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip ‘fantomă’, simulând operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Ulterior, sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat, până în prezent, la 149.800.000 lei.

În acest dosar în care se efectuează cercetări faţă de un număr de 132 de societăţi comerciale procurorii au început urmărirea penală faţă de SC Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, anchetatorii au cerut arestarea unui alt inculpat, Răzvan Alexe, însă magistraţii au dispus la acel moment măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată pentru o perioadă de 30 de zile.

La câteva săptămâni, Răzvan Alexe a fost arestat de procurorii DNA într-un alt dosar privind infracţiunea de trafic de influenţă.

Cele mai citite

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă