20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea anunță planurile PSD după demisia lui Ponta

Liviu Dragnea anunță planurile PSD după demisia lui Ponta

Liviu Dragnea a anunțat că PSD vrea în continuare să își asume guvernarea, dar a refuzat să spună presei o propunere pentru funcția de premier. 

Președintele PSD a precizat că alegerile anticipate nu sunt o soluție pentru că ar însemna câteva luni de guvernare instabilă, în condițiile în care partidul are majoritatea parlamentară şi că actuala coaliţie este solidă.

Liviu Dragnea a precizat că PSD aşteaptă invitaţia din partea preşedintelui Iohannis la consultări pentru formarea noului guvern şi că îi va înainta acestuia propunerea de premier.

"Am stabilit astăzi că după ce premierul va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea ca Duşa să fie premier interimar vom aştepta consultări şi vom merge cu o propunere de premier care să poată întruni majoritatea", a spus președintele PSD.

El a refuzat să dea nume şi a spus că propunerea trebuie să ţină cont de dinamica din societate. "Nu vă pot spune niciun nume acum pentru că vreau să-l propun preşedintelui", a spus Dragnea, precizând că după ce va primi invitaţia de la Cotroceni va exista o nouă rundă de discuţii în partid.

”Trebuie să fie un guvern eficient. Aveți răbdare!”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că demisioneză, ca urmare a protestelor de marţi seară, când mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisiile celor răspunzători pentru incidentul de vineri seara, din clubul Colectiv.

În urma incendiului au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 200 au fost rănite. În prezent, în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă