22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportParlamentul a amânat majorarea pensiilor de gradul I

Parlamentul a amânat majorarea pensiilor de gradul I

Parlamentul a decis, joi, amânarea majorării pensiilor de grad I, întrucât Fondul Monetar Internaţional nu s-a pronunţat în legătură cu această măsură.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că susţine proiectul prin care cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme, relatează Mediafax.

“Susţin această iniţiativă legislativă, pentru că este vorba de o discriminare şi orice discriminare trebuie reparată, însă modul în care se va face această reparaţie, modul în care va fi aprobată şi forma în care va fi aprobată va fi la latitudinea parlamentarilor”, a afirmat Câmpeanu.

Ea a adăugat că nu a făcut nicio declaraţie potrivit căreia FMI s-ar opune acestei iniţiative legislative şi nici nu a fost contactată de reprezentanţii FMI în acest scop şi nici nu a declarat că se opune iniţiativei legislative.

Ministrul Muncii a declarat că, dintr-un calcul foarte estimativ al ministerului, numărul persoanelor cu pensii de grad I ale căror pensii vor fi majorate nu depăşeşte 20.000 pentru anul viitor.

 

Cele mai citite

A luat campionatul și pleacă de la FCSB! Cu ce echipă s-a înțeles Ovidiu Popescu

După opt sezoane petrecute la FCSB, Ovidiu Popescu s-a despărțit de noua campioană a României și va evolua în sezonul următor la Universitatea Cluj,...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Prognoza meteo pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 iunie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 20 mai - 2...
Ultima oră
Pe aceeași temă