25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportO femeie MEDIC a primit gradul de GENERAL. Cine este ea

O femeie MEDIC a primit gradul de GENERAL. Cine este ea

Doctorița Florentina Ioniță-Radu, comandant al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, a fost avansată în grad, informează Agerpres.

Florentina Ioniță-Radu avea gradul de colonel și a fost avansată la gradul de general de brigadă. Ea devine prima femeie general din istoria de 184 de ani a Spitalului Militar Central.

SMC a mai avut medici cu gradul de general, inclusiv la conducerea instituției, dar aceștia au fost bărbați.

“Cu prilejul Zilei Naționale a României, domnul președinte Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de avansare în gradul de general de brigadă cu o stea a doamnei colonel medic conferențiar universitar dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul (directorul general) al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila”, precizează un comunicat de presă al SMC.

Decretul de avansare a fost contrasemnat de premierul Dacian Cioloș în baza propunerii formulate de ministrul Apărării Naționale.

Florentina Ioniță-Radu este medic primar de medicină internă și are o specializare în gastroenterologie.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă