32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPROTEST ROSIA MONTANA. Aproape 2.000 de persoane au ajuns la Roşia Montană,...

PROTEST ROSIA MONTANA. Aproape 2.000 de persoane au ajuns la Roşia Montană, în semn de solidaritate cu minerii

Aproape două mii de persoane din ţară au ajuns, duminică după-amiază, la Roşia Montană, judeţul Alba, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu minerii care protestează, relatează Mediafax.

Până duminică la ora 17.00, aproape două mii de persoane din ţară au ajuns la Roşia Montană, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu minerii blocaţi de miercuri în subteran.

Potrivit Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Roşia Montană, cinci mii de persoane din întreaga ţară sunt aşteptate, duminică, la Roşia Montană, pentru a fi alături de cei 33 de mineri blocaţi în subteran.

Întrebat cine sunt cele cinci mii de persoane, liderul Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Roşia Montană, Cristian Albu, a răspuns că sunt “comunităţile miniere în care este nevoie de locuri de muncă”.

Tot la Roşia Montană ar trebui să ajungă şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta declara, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.

Cele mai citite

Două persoane arestate pentru trafic de minori

Pe data de 16 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani au reținut...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă