27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSiria: 22 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite...

Siria: 22 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite într-un atentat sinucigaş

Cel puţin 22 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite, marţi, într-un dublu atentat sinucigaş asupra poziţiilor armatei la Homs, în centrul Siriei,  informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Atentatele au fost comise de doi atacatori sinucigaşi, aflaţi într-un automobil care a ajuns la barajul militar din cartierul Zahra din Homs, ţinta mai multor atacuri sângeroase în ultimele luni. 

Potrivit guvernatorului din Homs, Talal Barazi, unul dintre atacatori a ieşit din maşină înainte ca cel de-al doilea să se arunce în aer în interiorul vehiculului. El a declanşat încărcătura explozivă la scurt timp după prima deflagraţie.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), a menţionat un bilanţ de 21 de morţi, printre care 13 membri ai forţelor regimului. Starea a mai multor răniţi este gravă.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, atacatorul-kamikaze care coborâse din maşină purta o uniformă militară. 

O mare parte a provinciei Homs se află sub controlul insurgenţilor, în special membri ai Frontului Al-Nosra, în nord, şi ai grupării Statul Islamic, în est, unde se află oraşul antic Palmira. 

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă