22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialO rețetă cu istorie: Pui Kiev

O rețetă cu istorie: Pui Kiev

Această delicioasă reţetă de şniţel cu verdeţuri şi unt are o origine controversată. Ruşii spun că a fost inventată la Moscova la începutul secolului trecut, în timp ce francezii susţin că a fost ideea lui Nicolas Appert, care a trăit între 1749 şi 1841, şi căruia i se datorează dezvoltarea tehnologiei de păstrare a alimentelor în cutii de conservă.

INGREDIENTE

  • trei piepturi de pui
  • două ouă
  • 12 linguri de unt gras
  • trei căţei de usturoi
  • două linguri de pătrunjel tocat
  • două linguri de tarhon tocat
  • două linguri de ceapă de tuns tocată mărunt (se poate înlocui cu codiţe de ceapă verde)
  • piper proaspăt măcinat
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • făină
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

MOD DE PREPARARE

Toacă verdeţurile şi ceapa cât mai mărunt şi zdrobeşte bine usturoiul până se face pastă. Ar fi bine să foloseşti un unt mai gras şi să-l scoţi din frigider cu câteva ore înainte ca să se înmoaie la temperatura camerei. Freacă bine untul cu verdeaţa, ceapa, usturoiul, un sfert de linguriţă de piper şi zeama de lămâie. Când pasta este omogenă, pune-o pe o folie şi dă-i formă de baton, apoi las-o la frigider să se întărească.

Dezosează piepturile de pui, scoate-le pielea şi taie-le în două. Apoi bate cu grijă fiecare bucată fără să le subţiezi prea mult. Foloseşte partea fără dinţi a bătătorului. Pudrează fiecare bucată de carne cu sare şi piper.

Într-un castron mai larg bate bine ouăle. Pregăteşte alte două farfurii, una cu făină şi una cu pesmet.

Scoate din frigider untul întărit şi taie-l în şase bucăţi. Pune câte una în fiecare jumătate de piept de pui, având grijă ca bucata de unt să fie mai scurtă decât cea de carne. Rulează strâns carnea în jurul untului şi îndeasă franjurile de la capete (cam cum faci la sarmale). Tăvăleşte fiecare rulou mai întâi prin făină, apoi prin ou, iar la sfârşit prin pesmet. Pune rulourile astfel pregătite pe o farfurie şi lasă-le în frigider cam jumătate de oră înainte de a le prăji.

Într-o tigaie adâncă, pune cam două degete de ulei. Când s-a încins, prăjeşte rulourile la foc mediu, întorcându-le să se rumenească bine pe toate părţile. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le imediat. Sunt bune numai când sunt calde şi le poţi servi cu orice garnitură.

Pofta buna!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă