22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, de post: Bomboane din morcovi

Reţeta zilei, de post: Bomboane din morcovi

Morcovul se află în topul alimentelor care te fac fericit. Aceste legume conţin numeroşi aminoacizi esenţiali, cum este fenilalanina, care generează dopamină, un neurotransmiţător foarte important în transmiterea energiei şi motivaţiei. Aşadar, savurează cu plăcere acest desert sănătos.

INGREDIENTE

  • opt cartofi medii
  • o lingură de ulei de măsline
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • o jumătate de linguriţă de chimion, opţional

MOD DE PREPARARE

Porneşte cuptorul la 225 de grade Celsius. Curăţă morcovii, spală-i, scurge-i bine şi apoi taie-i rondele cam de trei-patru mm grosime. Frecă-le bine cu ulei, sare şi chimion, dacă-ţi place, apoi aşază-le într-o tavă de copt, fără să le suprapui.

Lasă-le la copt, la 225 de grade, până când sunt uşor scorojite, dezhidradate şi dulci, dar încă moi şi gumoase. Va trebuie să le mai mişti sau să mişti tava pentru a te asigura că rondelele nu se ard şi nu devin prea crocante.

Poţi încerca bomboanele din cartofi după aproximativ două ore. Dacă-ţi plac mai gumate, acum sunt gata, iar dacă le vrei mai crocante le mai poţi lăsa în cuptor alte 30 sau 60 de minute.

Lasă-le la răcit la temperatura camerei înainte de le pune într-o caserolă şi băga la frigider.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă