18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, vicecampioană mondială la gimnastică aerobică

România, vicecampioană mondială la gimnastică aerobică

România a cucerit sâmbătă medalia de argint a probei pe echipe din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastică aerobică care se desfăşoară în oraşul sud-coreean Incheon, fiind devansată de formaţia Chinei, medalie de aur, în timp ce Coreea de Sud şi-a adjudecat medalia de bronz, transmite Agerpres. 

Concursul pe echipe la gimnastică aerobică reprezintă oglinda cea mai fidelă a valorii acestei discipline într-o ţară, întrucât in clasament punctează absolut toate probele din competiţie: simplu masculin şi feminin, perechi mixte, trio, grup, dance şi step, din evoluţia în calificări, în alcătuirea ierarhiei finale intrând cele mai bune rezultate din fiecare ţară. 

Acum, în Namdong Gymnasium din Incheon, lupta pentru medaliile de aur a fost foarte strânsă, până la ultimele evoluţii. Pe primul loc s-a situat China – 12 puncte, urmată de România – 18 puncte, Coreea de Sud – 21 p, Ungaria – 24 p, Rusia – 26 p, Franţa – 28 p.

Sportiva româncă Oana Corina Constantin este noua campioană mondială de gimnastică aerobică în proba individuală, la Campionatele lumii găzduite în aceste zile de Incheon (Coreea de Sud). 

Legitimată la Farul Constanţa şi antrenată de Maria Fumea, Oana Corina Constantin (24 de ani), care, prin evoluţia ei a contribuit şi la medalia de argint adjudecată, tot sâmbătă de echipa României, şi-a înscris în palmares, la 24 de ani, cel mai bun rezultat al carierei, medalia mondială de aur, după ce câştigase un argint în proba individuală la Campionatele europene de la Bucureşti, din 2011, precum şi un bronz în concursul de grup. 

În proba individuală, medalia de argint a fost obţinută la Incheon de chinezoaica Yu Yugyang, iar cea de bronz – de Aurelie Joly (Franţa). De asemenea, în cadrul finalelor de sâmbătă, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna au ocupat locul 4 la trio, iar în proba de dance reprezentantele României (Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze) s-au clasat pe locul 5, în ambele aceste probe aurul revenind ţării gazdă, Coreea de Sud. 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă