16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialAjută sau nu SEXUL la SLĂBIT? Cercetătorii demontează un mit

Ajută sau nu SEXUL la SLĂBIT? Cercetătorii demontează un mit

O persoană arde doar 21 de calorii când face sex, contrar miturilor mai optimiste, potrivit cărora s-ar pierde aproximativ 300 de calorii în timpul unei partide de sex, arată un studiu recent, scrie Mediafax.

Potrivit dailymail.co.uk, acest “zvon” potrivit căruia partidele sexuale ajută la slăbit nu a făcut decât să alimenteze criza obezităţii. Noul studiu arată că oamenii nu mai trebuie să folosească sexul drept o scuză pentru a nu merge la sală şi a practica un sport.

David Allison, un cercetător de la University of Alabama, s-a hotărât să facă o cercetare în acest sens.

Citeşte şi Credeai că ştii TOTUL despre relaţii? Nimic mai FALS

Concluziile studiului au fost că o partidă de sex durează, în medie, 6 minute, iar energia depusă consumă 20 de calorii, echivalentă cu consumul rezultat în urma mersului pentru tot atâta timp. Astfel, o partidă de sex este, în termeni de energie consumată, un echivalent al unei plimbări în ritm mai rapid.

În cadrul aceluiaşi studiu, Allison a descoperit că orele de educaţie fizică din şcoli nu sunt îndeajuns de intense pentru a aduce o schimbare în stilul de viaţă al tinerilor.

De asemenea, acest studiu doboară mitul potrivit căruia oamenii care sar peste micul dejun au o tendinţă de îngrăşare. De fapt, totul depinde dacă aceştia sunt sau nu obişnuiţi să sară peste micul dejun.

Citeşte şi Cinci paşi pentru a reaprinde flacăra pasiunii în cuplu

Cele mai citite

Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 89, după ce triatlonistul român de origine franceză Felix...

Târgu-Mureș: Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe, atac la adresa lui Mark Rutte

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a declarat, luni seara, la Târgu Mureş, că Ungaria nu va susţine candidatura olandezului...

Edward Iordănescu s-a decis în privința jucătorilor convocați pentru EURO 2024. Mesajul selecționerului

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat că momentul experimentelor a trecut şi că lotul de 26 de jucători pentru participarea la...
Ultima oră
Pe aceeași temă