17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Bulgariei în România, primit de ministrul Lazăr Comănescu, la finalul mandatului...

Ambasadorul Bulgariei în România, primit de ministrul Lazăr Comănescu, la finalul mandatului său la București

Ambasadorul Bulgariei în România, Aleksandar Filipov, își încheie mandatul la București. În acest context, diplomatul a participat, vineri, la o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, în cadrul căreia oficialii au discutat despre evoluţiile înregistrate pe plan bilateral.

„Cei doi interlocutori au exprimat satisfacţia faţă de evoluţiile pozitive înregistrate pe plan bilateral, atât din perspectiva politico-diplomatică, cât şi economică, în timpul mandatului lui Aleksandar Filipov în România. În context, au fost evocate cele trei şedinţe comune de guvern şi numeroasele vizite la nivel de preşedinte, premier şi ministru de externe, precum şi creşterea semnificativă a nivelului schimburilor comerciale, care a atins 4 miliarde de euro", a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis redacției.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat şi despre principalele teme de interes de pe agenda politică bilaterală, în perspectiva celei de a patra şedinţe comune de Guvern care urmează să fie organizată în Bulgaria, în a doua jumătate a acestui an. 

„A fost evidenţiată necesitatea unei mai bune valorificări a potenţialului de cooperare sectorială între România şi Bulgaria, prin implementarea şi diversificarea proiectelor în domenii variate, ce includ sectorul energetic, transporturile, infrastructura, dezvoltarea regională", mai precizează MAE.

Totodată, cei doi oficiali au reconfirmat decizia de a continua colaborarea la nivelul Uniunii Europene şi NATO în dosarele de interes comun. 
 

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă