14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă la New York privind majorări nejustificate de preţuri după uragan

Anchetă la New York privind majorări nejustificate de preţuri după uragan

Procurorul general al statului New York a lansat o investigaţie după sute de plângeri privind majorări nejustificate ale preţurilor în contextul Uraganului Sandy, informează BBC News, citat de Mediafax.

Procurorul Eric Schneiderman a declarat că majoritatea plângerilor vizează majorări ale preţurilor la carburanţi, dar sunt unele şi referitoare la alte produse esenţiale în situaţii de urgenţă.

“Creşterea nejustificată a preţurilor produselor de bază este interzisă conform legislaţiei statului New York”, a spus procurorul.

Peste un milion de oameni din statele New Jersey şi New York încă nu au electricitate la o săptămână după furtună. “Investigăm sute de plângeri şi vom face tot ce este posibil pentru a-i opri pe indivizii lipsiţi de scrupule să profite de pe urma locuitorilor New York-ului”, a dat asigurări procurorul.

Un sfert dintre benzinăriile situate în zona metropolitană din New York sunt închise.

Cele mai citite

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă