20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSalarii micşorate pentru mii de angajaţi din Educaţie

Salarii micşorate pentru mii de angajaţi din Educaţie

Lefurile miilor de angajați au scăzut cu sume cuprinse între 200 şi 800 de lei după ce a fost aplicată ordonanţa de corectare a salariilor din sistemul bugetar. Cei mai afectaţi sunt directorii de şcoli care pierd 800 de lei, dacă instituţia are mai puţin de 35 de clase. Joi, sindicaliştii au discutat cu ministrul Educaţiei. Mircea Dumitru spune că nu ştie de unde au apărut aceste probleme în modul de calcul, dar că va încerca să le rezolve, relatează DIGI24.

În aceeaşi situaţie se află şi contabilii-şefi care sunt nevoiţi să-şi facă singuri documentele de diminuare a salariilor.

Sindicaliştii susţin că la negocierile pe tema ordonanţei salarizării li s-a promis că niciun salariu din educaţie nu va scădea.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun şi ei că ordonanţa trebuie modificată.

„Într-adevăr sunt situaţii generate de aceste modificări, situaţii nefericite de altfel. Vom face toate demersurile necesare astfel ca împreună cu celelalte ministere, şi mă refer aici la Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe, să identificăm soluţiile astfel încât chiar din luna aceatsa lucrurile să poată fi corectate”, declară Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al ministerului.

În câteva judeţe, contabilii-şefi refuză să încheie statele de plată pentru salariile lunii august până când situaţia nu se va rezolva. Ameninţări vin şi de la sindicalişti care spun că vor declanşa proteste chiar din prima zi a noului an şcolar.

Cele mai citite

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă