16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO puternică explozie s-a produs în apropiere de clădirea Parchetului militar din...

O puternică explozie s-a produs în apropiere de clădirea Parchetului militar din Damasc

O puternică explozie a vizat joi seară clădirea Parchetului militar sirian dintr-un cartier din vestul Damascului, a raportat Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), în timp ce televiziunea siriană raporta despre un atentat terorist, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Postul de televiziune oficial a precizat că bomba a explodat în apropierea ministerului Învăţământului Superior care este situat în apropiere de Parchetul militar şi că două persoane au fost rănite.

Conform OSDO, explozia s-a produs în faţa clădirii situate în districtul Marze.

De la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011 Damascul, oraşul cel mai securizat al ţării, a fost zguduit de o serie de atacuri cu explozibil printre care şi atentate sinucigaşe care au vizat mai ales clădiri guvernamentale şi de securitate.

Cel mai spectaculos atac a avut loc la 18 iulie, când patru înalţi oficiali ai securităţii printre care şi cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad au fost ucişi într-un atentat împotriva clădirii securităţii naţionale de la Damasc revendicat de rebelii Armatei siriene libere.

La 26 septembrie, un dublu atentat a vizat sediul statului major şi a fost revendicat de cel puţin două grupuri jihadiste.

Atacul cu cele mai multe victime în capitală a avut loc în mai şi s-a soldat cu 55 de morţi.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă