12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO puternică explozie s-a produs în apropiere de clădirea Parchetului militar din...

O puternică explozie s-a produs în apropiere de clădirea Parchetului militar din Damasc

O puternică explozie a vizat joi seară clădirea Parchetului militar sirian dintr-un cartier din vestul Damascului, a raportat Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), în timp ce televiziunea siriană raporta despre un atentat terorist, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Postul de televiziune oficial a precizat că bomba a explodat în apropierea ministerului Învăţământului Superior care este situat în apropiere de Parchetul militar şi că două persoane au fost rănite.

Conform OSDO, explozia s-a produs în faţa clădirii situate în districtul Marze.

De la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011 Damascul, oraşul cel mai securizat al ţării, a fost zguduit de o serie de atacuri cu explozibil printre care şi atentate sinucigaşe care au vizat mai ales clădiri guvernamentale şi de securitate.

Cel mai spectaculos atac a avut loc la 18 iulie, când patru înalţi oficiali ai securităţii printre care şi cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad au fost ucişi într-un atentat împotriva clădirii securităţii naţionale de la Damasc revendicat de rebelii Armatei siriene libere.

La 26 septembrie, un dublu atentat a vizat sediul statului major şi a fost revendicat de cel puţin două grupuri jihadiste.

Atacul cu cele mai multe victime în capitală a avut loc în mai şi s-a soldat cu 55 de morţi.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă