2.2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialGUVERN PSD. Ministrul Educației E-BUSSINESS, Pavel Năstase, face greșeli de ortografie elementare....

GUVERN PSD. Ministrul Educației E-BUSSINESS, Pavel Năstase, face greșeli de ortografie elementare. Valoarea operei științifice a specialistului PSD: 97 % maculatură

Ministrul Educației, Pavel Năstase, își prezintă CV-ul oficial pe nu mai puțin de 14 pagini.

Profesorul de la Academia de Studii Economice înșiruie numeroase articole publicate în diverse jurnale. Doar că din cele 60 articole și studii enumerate, numai două sunt considerate relevante de către comunitatea științifică.


Profesorul Ştefan Vlaston, pentru Melania Cincea: Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a minţit în CV. Şeful Executivului şi-a atribuit o carte care nu există



Vezi în galeria foto greșelile din CV-ul lui Pavel Năstase. 

Potrivit propriei sale biografii, Pavel Năstase a publicat doar două articole ISI (reviste incluse în Web of Science: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index si Arts & Humanities Citation Index, care reprezintă fluxul principal de infomații ştiinţifice). Aceste articole indexate ISI  sunt, de altfel, singurele care contează pentru comunitatea științifică internațională și sunt citite, citate și dezbătute de comunitatea internațională a cercetătorilor.


Pe aceeași temă: Liviu Dragnea, prim-ministrul de facto al Guvernului Marionetă, ne-a păcălit. Ministrul Apelor și Pădurilor nu și-a rezolvat problemele din justiție. Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă și litigiul e în curs



Raportat la totalul de 60 de articole pe care Pavel Năstase și le-a trecut în CV, cele 2 articole indexate ISI reprezintă un procent de 3%.

Ceea ce însemană că doar 3% din munca de cercetare a noului ministru al Educaţiei  sunt relevante științific, restul fiind, mai degrabă maculatură.

Probleme cu limba engleză

Pavel Năstase menționează 6 articole indexate în alte baze de date internaționale, 3 în reviste cotate B de către CNCSIS (articole publicate în reviste românești). De asemenea, Năstase mai menționează 6 „ISI proceedings”, care constituie numărul de conferințe la care a participat ministrul propus al Educaţiei și care sunt indexate ISI. Despre restul articolelor, Pavel Năstase nu menționează nimic, doar le enumeră pe 10 pagini.


Citește și: Programul real de guvernare. Blitzkrieg PSD pentru guvernul-marionetă. Prioritățile PSD: legea grațierii, Codul Penal, salvarea baronilor și a plagiatorilor

PSD a încălcat cutumele parlamentare pentru a grăbi instalarea noului executiv. Parlamentul are undă verde să schimbe legea grațierii iar modificarea Codului Penal este o prioritate a Guvernului. Noul Executiv a fost votat ieri de Parlament cu 295 de voturi pentru și 133 împotrivă… citește mai departe aici


Potrivit specialiștilor consultați de către România liberă, omul care ar urma să conducă Educaţia nu se ridică, din punct de vedere științific, la rangul de profesor universitar. 

Extrem de ciudat este un alt aspect. Deși menționează faptul că a susținut comunicări la şase conferințe științifice internaționale, Pavel Năstase pare să aibă probleme cu limba engleză. Potrivit propriului său CV, ministrul propus este la nivelul de înțelegere B1 (intermediar) în cea ce privește ascultarea.

Pavel Năstase înțelege dintr-un discurs în engleză „punctele esențiale când este utilizată o limbă clară și standard și când este vorba de lucruri familiare în muncă, la școală, în timpul liber”.

Potrivit, “Scării nivelurilor din Cadrul European Comun de Referință pentru cunoașterea unei Limbi”, Pavel Năstase nu ar înțelege ceea ce spun vorbitorii în cadrul unei conferințe științifice. De asemenea, noul demnitar are doar calificativul B2 (nivel post-intermediar) în ceea ce privește discursul, ceea ce înseamnă că poate emite păreri, poate argumenta, dar este departe de a fi fluent.
Specialiștii spun că este aproape imposibil să te consideri un foarte bun specialist în informatică economică fără a fi fluent în limba engleză.
 
Problemele cu limbile străine mai reies chiar din CV-ul postat pe pagina oficială a Academiei de Studii Economice, acolo unde predă. Pavel Năstase susține că a studiat la “Universitatea Sapientza” din Italia. Numele corect este Sapienza (fără t) Universita di Roma. Atunci când își prezintă competențele și aptititudinile de utilizare a calculatorului, Pavel Năstase anunță că e specialist în: “managementul cunoștințelor, e-learning (…) și E-bussiness (eroarea aparține noului ministru, corect fiind E-business – n.r.)”.
 
Pavel Năstase este profesor universitar la catedra de Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice, a fost prorector la ASE și are un doctorat în științe, specializare “Calcul economic și cibernetică economică”.

 



Citește și: Fosta soţie a ex-ministrului Petre Daea, implicată în fraude de milioane de euro în Mehedinţi

Potrivit declaraţiei de avere a fostului ministru Petre Daea, Elena Daea a figurat ca soţie a lui până în data de 14 iunie 2012, când se prefigura deja trimiterea ei în judecată. Contactat de România liberă, Petre Daea a declarat: „Nu am ştiut nimic de implicarea fostei mele soţii. Deci nu am divorţat pentru că aş fi ştiut că ea este acuzată într-un dosar penal. Răspunderea este individuală. Mai mult nu vreau să comentez”.



Cel mai citit articol: Andrei Pleşu îl desfiinţează pe Liviu Dragnea. Scriitorul spune că liderul PSD, şmecherul „de vocaţie”, este mai periculos decât Victor Ponta



DEZVĂLUIRI: Un mic burghez generos cu PSD. Premierul desemnat, donaţie din venituri nejustificate ale tatălui
Principalele hibe din declarațiile de avere ale viitorului prim-ministru. Ctiți aici tot articolul!



O cunoscută jurnalistă îl demolează pe SGrindeanu: Rânjea ca o slugă penibilă la dreapta reîncarnării lui Tănase Scatiu
O cunoscută jurnalistă i-a desfiintat pe Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, revoltată de imaginea celor doi din momentul în care liderul condamnat al PSD a anunțat noua numire pentru funcția de prim-ministru. Citiți aici tot articolul!



Daniel Constantin, propus la Ministerul Mediului, a fost promovat în politică de Dan Voiculescu și îi este dator cu bani

La 38 de ani, Daniel Constantin, propus de PSD şi ALDE să preia conducerea Ministerului Mediului, a intrat în politică în anul 2006, fiind promovat şi susţinut de Dan Voiculescu. Daniel Constantin a preluat de la Dan Voiculescu funcția de președinte al Partidului Conservator. Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta, precum şi vicepremier în al treilea Cabinet condus de Victor Ponta.


Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, a fost consiliera lui Geoană şi Ponta. Birchall a câștigat procesul cu un jurnalist care o implicase într-un scandal sexual

Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Până acum, cele mai importante funcții politice ale ei au fost cele de consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi apoi de consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.


Răzvan Cuc, propus ministru al Transporturilor, fusese demis de Cioloș din funcția de secretar de stat

Răzvan Alexandru Cuc, propus ca ministru al Transporturilor în cabinetul Grindeanu, a deținut în perioada anilor 2015 – 2016 funcția de secretar de stat în același minister, unde fusese adus de  Victor Ponta. În mai 2016, premierul Cioloș l-a eliberat pe Răzvan Cuc (33 de ani) din funcția de secretar de stat, după ce ar fi participat la un miting electoral PSD în județul Giurgiu.


Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii, a încercat să-și pună amanta vicepreședinte la Agenția pentru Pescuit. El este considerat un apropiat al lui Adrian Năstase, fiind ministru și Guvernul din 2004

Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii în guvernul Grindeanu, s-a remarcat anterior ca un susținător al culturilor modificate genetic, dar și ca un susținător al amantei sale, Camelia Luchian, pe care o dorea ca vicepreședinte la Agentia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura.


Florian-Dorel Bodog, propus ministru al Sănătății, a rămas fără dreptul de a coordona doctorate pe motiv că a publicat doar două articole

Dorel Bodog a fost director al Spitalului Judeţean Bihor iar un an mai târziu a fost numit şeful Direcţiei Generale de Sănătate Publică de către ministrul Sănătăţii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc.


Ministrul de Externe propus, Teodor Meleșcanu, are legături periculoase cu oamenii Moscovei din București. Colonelul de pe lista lui Dughin care l-a servit electoral pe fostul șef SIE

Teodor Meleșcanu este ministrul propus al Afacerilor Externe în Cabinetul Grindeanu. În contextul alegerilor prezidențiale din 2014, numele lui Meleșcanu a fost asociat cu cel al lierului Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru, care apare, în 2014, pe o listă de „prieteni ai Rusiei”, dezvăluită de un grup de hackeri ruși.​


Florin Iordache, politicianul care a dirijat din um­­bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, este ministrul propus al Justiţiei

Florin Iordache este cel care a dirijat operațiunile din Parlament din decembrie 2013 de modificare a legislației penale și este inițiatorul mai multor proiecte controversate. Iordache este cunoscut pentru faptul că a dirijat din um¬¬bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, prin care deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale. 


Ionuţ Vulpescu, propus ca ministru al Culturii, a fost consilierul lui Ion Iliescu

Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii, este un apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia​.


Lia Olguța Vasilescu, propusă ca ministru al Muncii în Cabinetul Grindeanu. Primarul din Craiova are un dosar penal, pentru luare de mită și spălare de bani. Și-a început cariera politică la Partidul România Mare


 

OPINIILE editorialiștilor România liberă

Sabina Fati: Ce spune lumii despre România Guvernul Dragnea?
Cine îl va putea lua în serios pe prim-ministrul României, dacă omul, înainte de a răspunde la orice întrebare, se uită să vadă dacă șeful e de acord? Care dintre omologii lui își va pierde timpul să negocieze ceva de-adevăratelea cu el? Câtă bază vor putea pune pe ceea ce spune el partenerii României din Uniunea Europeană, de vreme ce știu că nu el este solistul? … continuarea aici!


Mircea Marian: Cel mai penibil guvern. Deocamdată!
În mai 2012, înainte de a fi validat premier, Victor Ponta a declarat că va conduce „cel mai cinstit guvern“. Mințea, bineînțeles, însă, cu toate păcatele sale, a arătat că îi pasă, că vrea să pară cinstit. În mai 2012, Ponta a renunțat la vreo trei miniștri: unul avea o decizie de incompatibilitate și interdicția de a ocupa funcții publice, doi erau suspecți de plagiat… continuarea aici!


Cătălin Prisacariu: De ce Dragnea are nevoie să demoleze Justiția 
O Justiție independentă l-ar scoate din joc pe Dragnea până la finele anului care tocmai a început. Dar Dragnea nu vrea pe tușă, ci vrea să fie mai mult decât jucător, vrea să arbitreze jocul. De pe scaunul de la Cotroceni. Așa că, în acest moment, inamicul numărul unu al șefului PSD îl reprezintă procurorii și judecătorii... continuarea aici!


Mălin Bot: ”Mandatul negru” al Guvernului Dragnea vizează un singur scop, Grindeanu e doar un om de paie cu un program perdea de fum
Ministrul marionetă desemnat la Justiție, Florin Iordache, autorul episodului ”Marțea neagră” ne-a spus la audierile din Parlament ce plan are prim-ministrul de facto, infractorul Dragnea, cu Justiția. Întâmplarea a făcut ca în dreapta lui Iordache, la audieri, să fie exact Șerban Nicolae, șoferul altui infractor celebru: Cătălin Voicu… continuarea aici!

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă