Răzvan Alexandru Cuc, propus ca ministru al Transporturilor în cabinetul Grindeanu, a deținut în perioada anilor 2015 – 2016 funcția de secretar de stat în același minister, unde fusese adus de Victor Ponta.
În mai 2016, premierul Cioloș l-a eliberat pe Răzvan Cuc (33 de ani) din funcția de secretar de stat, după ce ar fi participat la un miting electoral PSD în județul Giurgiu. Ulterior, Răzvan Cuc a devenit directorul Zonei Libere Giurgiu, iar la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat PSD de Giurgiu.
Este licențiat în economie, la Universitatea Americană, București (2002 — 2006) și licențiat în drept, la Facultatea de Drept și Administrație Publică, Universitatea Hyperion, București (2009 — 2012), potrivit site-ului alegeriparlamentare2016.ro.
Expert, Divizia Piețe Interne, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) (2006 — 2007); expert asistent, Direcția Politici Economice, MECMA (2007 — 2010); administrator, SC Pan D’Or SRL (companie de panificație) (2010 — 2012); a fost director general, Zona Liberă Giurgiu (din 2012); consilier județean PP-DD (2012 — 2016).
Alexandru-Răzvan Cuc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin decizie a premierului Victor Ponta, din data de 20 octombrie 2015. A îndeplinit această funcție până la 30 mai 2016.
A fost prim-vicepreședinte al Partidului Poporului — Dan Diaconescu (PP-DD) (2012), a candidat pentru PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaților, conform site-ului alegeriparlamentare2016.ro. Secretar executiv PSD Giurgiu (din 2014), purtător de cuvânt la Organizația județeană PSD Giurgiu.
La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripția electorală nr.19 Giurgiu. Este vicepreședinte ale Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, conform site-ului www.cdep.ro.
Ministrul Educației, Pavel Năstase, își prezintă CV-ul oficial pe nu mai puțin de 14 pagini. Profesorul de la Academia de Studii Economice înșiruie numeroase articole publicate în diverse jurnale. Doar că din cele 60 articole și studii enumerate, numai două sunt considerate relevante de către comunitatea științifică.
La 38 de ani, Daniel Constantin, propus de PSD şi ALDE să preia conducerea Ministerului Mediului, a intrat în politică în anul 2006, fiind promovat şi susţinut de Dan Voiculescu. Daniel Constantin a preluat de la Dan Voiculescu funcția de președinte al Partidului Conservator. Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta, precum şi vicepremier în al treilea Cabinet condus de Victor Ponta.
Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Până acum, cele mai importante funcții politice ale ei au fost cele de consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi apoi de consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.
Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii în guvernul Grindeanu, s-a remarcat anterior ca un susținător al culturilor modificate genetic, dar și ca un susținător al amantei sale, Camelia Luchian, pe care o dorea ca vicepreședinte la Agentia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura.
Dorel Bodog a fost director al Spitalului Judeţean Bihor iar un an mai târziu a fost numit şeful Direcţiei Generale de Sănătate Publică de către ministrul Sănătăţii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc.
Teodor Meleșcanu este ministrul propus al Afacerilor Externe în Cabinetul Grindeanu. În contextul alegerilor prezidențiale din 2014, numele lui Meleșcanu a fost asociat cu cel al lierului Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru, care apare, în 2014, pe o listă de „prieteni ai Rusiei”, dezvăluită de un grup de hackeri ruși.
Florin Iordache este cel care a dirijat operațiunile din Parlament din decembrie 2013 de modificare a legislației penale și este inițiatorul mai multor proiecte controversate. Iordache este cunoscut pentru faptul că a dirijat din um¬¬bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, prin care deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale.
GUVERN PĂTAT. Ionuţ Vulpescu, propus ca ministru al Culturii, a fost consilierul lui Ion Iliescu
Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii, este un apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia.