20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialMOTIV DE RĂZBOI? Un avion de luptă turcesc s-a prăbuşit în apropierea...

MOTIV DE RĂZBOI? Un avion de luptă turcesc s-a prăbuşit în apropierea graniţei cu Turcia

Un avion de luptă F-4 Phantom al forţelor armate turce a dispărut vineri în timp ce survola regiunea Hatay, din sud-estul Turciei, aflată în proximitatea graniţei cu Siria, scrie Realitatea.net.

Militarii turci au pierdut contactul cu F-4 Phantom la 90 de minute de la decolare, moment în care avionul se afla desupra provinciei Hataz, situată foarte aproape de graniţa cu statul vecin, Siria.

Deşi nu a fost făcută o informare oficială, televiziunea locală turcă, NTV, a anunţat vineri că avionul s-a prăbuşit în apele teritoriale siriene. Tot NTV anunţă că garda de coastă a ţării vecine colaboreză cu autorităţile marine turce pentru găsirea echipajului avionului de război.

BBC Arabic a primit informaţii de la postul de televiziune Lebanon-al-Manar, deţinut de un aliat al guvernului sirian, că avionul de luptă ar fi fost doborât de forţele de securitate din Siria pentru că ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu există nicio informaţie cu privire la cauza prăbuşirii sau la starea echipajului.

 

 

Cele mai citite

Novak Djokovic, calificare fără emoții în turul al treilea de la Roland Garros

Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul al treilea la Roland Garros după ce l-a învins în trei seturi pe spaniolul Roberto Carballes...

Proprietățile leușteanului: o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți

Într-o lume în care ne străduim tot mai mult să adoptăm un stil de viață sănătos, cunoașterea beneficiilor pe care ni le aduce natura...

Mircea Fechet anunță ce sancțiuni riscă operatorii economici care refuză să returneze garanţia pentru ambalaje 

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat că operatorii economici care refuză să returneze garanţia pentru ambalaje pot fi sancţionaţi cu amenzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă