19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMOTIV DE RĂZBOI? Un avion de luptă turcesc s-a prăbuşit în apropierea...

MOTIV DE RĂZBOI? Un avion de luptă turcesc s-a prăbuşit în apropierea graniţei cu Turcia

Un avion de luptă F-4 Phantom al forţelor armate turce a dispărut vineri în timp ce survola regiunea Hatay, din sud-estul Turciei, aflată în proximitatea graniţei cu Siria, scrie Realitatea.net.

Militarii turci au pierdut contactul cu F-4 Phantom la 90 de minute de la decolare, moment în care avionul se afla desupra provinciei Hataz, situată foarte aproape de graniţa cu statul vecin, Siria.

Deşi nu a fost făcută o informare oficială, televiziunea locală turcă, NTV, a anunţat vineri că avionul s-a prăbuşit în apele teritoriale siriene. Tot NTV anunţă că garda de coastă a ţării vecine colaboreză cu autorităţile marine turce pentru găsirea echipajului avionului de război.

BBC Arabic a primit informaţii de la postul de televiziune Lebanon-al-Manar, deţinut de un aliat al guvernului sirian, că avionul de luptă ar fi fost doborât de forţele de securitate din Siria pentru că ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu există nicio informaţie cu privire la cauza prăbuşirii sau la starea echipajului.

 

 

Cele mai citite

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă