31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI ALBA IULIA. Mircea Hava (PDL) a câştigat al cincilea mandat...

REZULTATE ALEGERI ALBA IULIA. Mircea Hava (PDL) a câştigat al cincilea mandat de primar, potrivit numărătorii paralele

REZULTATEA ALEGERI LOCALE 2012. Democrat-liberalul Mircea Hava ar fi câştigat cel de-al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia, la o diferenţă de câteva mii de voturi faţă de contracandidatul său, deputatul liberal Călin Potor, potrivit numărătorii paralele efectuate de Partidul Democrat Liberal, citate de Agerpres.

Astfel, după numărarea voturilor la 45 din cele 49 de secţii de votare din municipiul reşedinţă de judeţ, actualul primar Mircea Hava, ar fi obţinut 14.800 de voturi, iar candidatul Uniunii Social Liberale, Călin Potor, 10.105 voturi.

Hava ar fi fost votat de mai mulţi alegători decât Potor şi potrivit numărătorii paralele efectuate de către USL, după centralizarea datelor din 30 de secţii de votare, dar diferenţa ar fi mai mică, respectiv de 1.800 de voturi.

La precedentele alegeri, Mircea Hava a fost preferat de 65% dintre alegătorii prezenţi la vot, iar în 2004 el a fost votat de aproape 72% dintre cetăţenii prezenţi la vot.

Mircea Hava a mai fost primar în urmă cu două decenii, în 1991 şi 1992, având şi un mandat de viceprimar, între 1994 şi 1996.

Cele mai citite

Asociația Prosumatorilor va participa la elaborarea legislației pentru dezvoltarea Comunităților de Energie din România

Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) va participa la elaborarea legislației privind dezvoltarea Comunităților de Energie din România. A.P.C.E. anunță că, în această...

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

DiscoverEU. CE distribuie peste 1.400 de permise de călătorie tinerilor români

Ultima rundă a programului DiscoverEU, anunțată de Comisia Europeană luni, va oferi un total de 35.511 de permise de călătorie tinerilor din Europa, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă