16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialBashar Al-Assad minte negând că este responsabil de masacrul de la Hula,...

Bashar Al-Assad minte negând că este responsabil de masacrul de la Hula, apreciază Casa Albă

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a minţit negând responsabilitatea regimului său în masacrul de la Hula, în care, pe 25 mai, au fost ucise 108 persoane, a apreciat luni Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP şi Mediafax.

Carney, pe care o jurnalistă l-a întrebat dacă Bashar Al-Assad a minţit lumea sâmbătă, prin discursul în care a respins vreo responsabilitate regimului său în masacru, a răspuns simplu, “da”.

“Împreună cu partenerii noştri internaţionali ne concentrăm asupra pregătirii tranziţiei politice în Siria”, a subliniat Carney, după care şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că regimul de la Damasc neagă masacrele la care a “participat”.

“De aceea este esenţial ca întreaga comunitate internaţională să fie unită, pentru a face presiune asupra lui (Bashar) al-Assad”, a adăugat Carney.

Bashar al-Assad a calificat sâmbătă drept “monştri” autorii masacrului de la Hula (centru) şi a lăudat armata siriană, ale cărei trupe sunt implicate în reprimare, potrivit opoziţiei.

“Ceea ce s-a petrecut la Hula şi în alte locuri sunt nişte masacre sălbatice, nici măcar nişte monştri nu le-ar fi comis”, a subliniat al-Assad într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului, transmis în direct la televiziune.

Rebeliunea şi regimul s-au acuzat reciproc că deţin responsabilitatea carnagiului de la Hula, în timp ce un oficial ONU a declarat că “suspiciuni puternice” planează asupra miliţiilor shabbiha care susţin regimul.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...

Jaqueline Cristian, eliminată de la Roland Garros

Jaqueline Cristian a fost eliminată în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a pierdut în două seturi,...

Românii au „invadat” Arena Națională. Record de asistență la meciul „Generației de Aur”

Meciul de retragere al „Generației de Aur” a stabilit un nou record de asistență pentru Arena Națională, 54.967 de spectatori fiind în tribunele stadionului...
Ultima oră
Pe aceeași temă