27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBiţu Fălticineanu va fi înmormântat duminică, la 12.00, la cimitirul evreiesc de...

Biţu Fălticineanu va fi înmormântat duminică, la 12.00, la cimitirul evreiesc de rit spaniol- Sefard

Regizorul Biţu Fălticineanu va fi înmormântat duminică, la ora 12.00, la cimitirul evreiesc de rit spaniol – Sefard din şoseaua Giurgiului din Capitală, a anunţat Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, conform Mediafax.

Regizorul Biţu Fălticineanu, foarte cunoscut pentru activitatea sa la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, a decedat, joi, la vârsta de 86 de ani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai instituţiei de spectacole.

Regizorul a murit joi, în casa lui din Bucureşti, după o lungă suferinţă, au precizat reprezentanţii Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

Biţu Fălticineanu, care şi-a legat numele şi cariera de spectacolele Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, s-a născut pe 16 aprilie 1925.

La începutul anului 2011, Biţu Fălticineanu a aniversat, odată cu premiera spectacolului “Arca lui Nae şi Vasile”, cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicată în exclusivitate Revistei româneşti şi Teatrului de Revistă.

De-a lungul carierei sale, Biţu Fălticineanu a lucrat cu artişti care au contribuit la gloria Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” şi a lansat cupluri celebre – Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru.

În stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” au fost jucate spectacolele sale “Aplauze, Aplauze”, “Idolii femeilor”, “Revista Revistelor”, “Arca lui Nae şi Vasile”. De asemenea, el a semnat regia spectacolelor “Alo, aici e Stroe!”, dedicat aniversării a 105 de ani de la naşterea actorului Nicolae Stroe şi a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe şi Vasilache, şi “Veselia nu-i în criză”, premiera stagiunii estivale 2011.

Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă