23.4 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportVoinescu, despre achitarea lui Năstase: Deciziile judecătorilor nu trebuie comentate în cheie...

Voinescu, despre achitarea lui Năstase: Deciziile judecătorilor nu trebuie comentate în cheie politică

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, în legătură cu decizia de achitare a lui Adrian Năstase în dosarul “Mătuşa Tamara”, că Justiţia este suverană şi că deciziile judecătorilor nu trebuie comentate în “cheie politică”, ci respectate.

“Justiţia este suverană, justiţia a decis. În general nu comentăm deciziile judecătorilor şi, cu atât mai puţin, nu le comentăm în cheie politică. Este decizia judecătorilor de la ICCJ şi, ca orice altă decizie, se cere a fi respectată”, a precizat Voinescu, citat de Mediafax.

El a mai spus că nu se aştepta la nimic în acest dosar, deoarece nu-l cunoaşte.

“Nu aveam aşteptări nici într-un fel, nici în altul, pentru că sunt jurist şi nu ştiu dosarul. Fiind jurist, am măcar exerciţiul ca, în momentul în care nu ştiu lucrările dintr-un dosar, să nu am niciun fel de aşteptări”, a mai spus Voinescu.

Voinescu a arătat că soluţionarea acestui dosar a durat mult.

“Evident. Am avut această problemă a ritmului de soluţionare a unor dosare”, a spus Voinescu, întrebat dacă soluţionarea acestui dosar a durat prea mult.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcîţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 24 noiembrie cercetarea judecătorească în cazul “Mătuşa Tamara”. Instanţa anunţa atunci că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către Direcţia Naţională Anticorupţie fostului premier Adrian Năstase, consilierului acestuia Ristea Priboi şi fostului şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.

În 7 decembrie, instanţa a amânat pentru 15 decembrie pronunţarea în acest dosar.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este convins că instanţa îl va achita pe Adrian Năstase în dosarul “Mătuşa Tamara”, el precizând că întreg partidul îl apreciază pe fostul premier şi este alături de el.

Hotărârea din acest proces este prima din cele trei cazuri deferite justiţiei de către DNA în care este acuzat Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Deși Republica Moldova nu este membră UE, va avea secții de votare pentru alegerile europarlamentare

În Republica Moldova vor funcționa secții de votare pentru alegerile europene din anul 2024, deși Republica Moldova încă nu este membră UE. Secțiile din Republica...

Real Madrid, regina Europei pentru 15-a oară! Cine a fost ales cel mai bun jucător al meciului de pe Wembley

Fundașul spaniol Dani Carvajal, marcatorul primului gol din finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid cu scorul de 2-0 în fața Borussiei Dortmund, a...

Ancelotti, după ce a devenit cel mai titrat antrenor din istoria Ligii Campionilor: „Pare un vis, dar este realitate”

După ce Real Madrid a învins-o cu 2-0 pe Dortmund și a câștigat Liga Campionilor, antrenorul „galacticilor”, Carlo Ancelotti, a declarat că totul pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă