17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialRomânia şi Ucraina pregătesc un acord pentru deschiderea unor noi puncte vamale...

România şi Ucraina pregătesc un acord pentru deschiderea unor noi puncte vamale – oficial ucrainean

Guvernele din România şi Ucraina pregătesc semnarea unui acord privind deschiderea a trei noi puncte vamale pentru tranzitul vehiculelor, la frontiera dintre cele două state, anunţă Serviciul vamal ucrainean, în urma unei întâlniri la care au participat şi oficiali români, scrie Mediafax.

Potrivit Serviciului vamal ucrainean, citat de ziarul Kyiv Post, noile puncte vamale ar urma să fie construite la Diakivţi-Rakoveţ, Krasnoilsk-Vîcovu de Sus şi Ruska-Ulma, între regiunea ucraineană Cernăuţi şi judeţele româneşti Suceava şi Botoşani.

În cursul unei vizite pe teren, şeful Serviciului vamal ucrainean, Ihor Kaletnik, şi-a exprimat speranţa că cele trei puncte vamale vor fi inaugurate în curând, subliniind că, pe termen lung, în această zonă vor exista 20 de puncte de tranzit. În prezent, doar cinci puncte vamale sunt deschise în această regiune, a reamintit oficialul ucrainean.

“Această zonă are un mare potenţial şi deschide numeroase posibilităţi pentru creşterea volumului tranzitului de bunuri”, subliniază Kaletnik.

La reuniunea desfăşurată la Cernăuţi au fost prezenţi şi şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor din România, Viorel Comăniţă, şeful Administraţiei regionale din Cernăuţi, Mihailo Papiev, ambasadorul României în Ucraina, Cornel Ionescu, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din România.

Serviciul vamal ucrainean şi Autoritatea Naţională a Vămilor din România au semnat câteva acorduri în cursul reuniunii.

Cele mai citite

Anumite categorii vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, în 2 tranşe. Ciolacu spune că atât își permite

Executivul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primăriile cu până la 20.000 de locuitori. Majorările ar urma să se aplice chiar în lunile cu...

Sebastian Burduja, aproape de victorie: “Puțini credeau posibil acum câteva săptămâni”

Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe pagina sa de LinkedIn. El susține că este aproape de victorie, din datele...

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă