17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFundația lui Eric Trump, fiul președintelui SUA, este vizată de o anchetă

Fundația lui Eric Trump, fiul președintelui SUA, este vizată de o anchetă

Fundația lui Eric Trump, unul dintre fiii președintelui Donald Trump, este anchetată de procurorul statului New York, pe motiv că ar fi alimentat sursele de venit ale tatălui său, informează AFP, citat de Agerpres.

În 2007, fundația lui Eric Trump a fost creată cu misiunea de a contribui la programe de cercetare asupra cancerului la copii în cadrul spitalului St. Jude din Memphis, statul american Tennessee. Pentru a colecta fonduri, ea organiza în fiecare an un turneu de golf pe unul din terenurile aparținând grupului privat al tatălui său, Trump Golf Club, la nord de New York.

Terenul respectiv și instalațiile erau împrumutate inițial gratuit cu această ocazie de Trump Organization, grupul lui DonaldTrump. Dar începând din 2010, el a facturat punerea la dispoziție, potrivit unei anchete publicate pe site-ul revistei Forbes. În timp ce costul organizării turneului era cel mai adesea sub 50.000 de dolari, el a sărit până la 322.000 dolari în 2015 potrivit declarațiilor fiscale consultate de revistă.

Forbes se întreabă care este destinația unei părți a acestor fonduri, cu atât mai mult cu cât Eric Trump — intervievat de revistă — asigură că factura este de aproximativ 100.000 de dolari. Pentru a clarifica aceste zone de umbră, procurorul Eric Schneiderman a deschis deci această anchetă, a indicat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Pentru a evita orice conflict de interese, potrivit lui, Eric Trump și-a închis fundația la sfârșitul anului 2016, după alegerea tatălui său la președinția SUA.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă