15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCoreea de Sud propune negocieri militare cu Coreea de Nord, la llinia...

Coreea de Sud propune negocieri militare cu Coreea de Nord, la llinia de demarcație dintre cele două țări

Coreea de Sud a propus, luni, începerea unor negocieri militare cu Coreea de Nord şi oprirea activităţilor ostile din apropierea frontierei dintre cele două state, după ce regimul de la Phenian a efectuat o serie de teste cu rachete în ultimele săptămâni, informază Reuters citată de Mediafax.

"Solicităm discuţii militare cu Phenianul în data de 21 iulie, la Tongilgak, pentru a opri toate activităţile ostile care sporesc tensiunea militară de la graniţă", a declarat vice-ministrul Apărării sud coreean, Suh Choo-suk.

Tongilgak este o clădire nord-coreeană aflată în localitatea Panmunjom, utilizată pentru discuţiile anterioare. Ultimele tratative la nivel guvernamental între cele două state au avut loc în decembrie 2015.

Propunerea vine la aproximativ o săptămână după ce preşedintele sud coreean, Moon Jae-in a declarat că necesitatea unui dialog cu Coreea de Nord în vederea opririi programului nuclear al Phenianului, nu a fost nicicând mai presantă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă