20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSOV nu pleacă la Viena pentru analize

SOV nu pleacă la Viena pentru analize

Tribunalul Bucureşti (TB) nu îi permite lui Sorin Ovidiu Vîntu să plece la Viena pentru investigaţii medicale privind problemele cardiace, dar admite ca Institutul de Medicină Legală să facă o expertiză în urma căreia să arate dacă poate fi continuat procesul în cazul omului de afaceri, informează Mediafax.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dezbătut, marţi, două dintre cererile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu făcute anterior în procesului în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, una de ridicare temporară a interdicţiei de a părăsi ţara, iar cea de-a doua de expertizare la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru ca legiştii să spună dacă, în raport de bolile de care acesta suferă, poate fi continuat sau nu procesul penal în cazul său.

În cazul cererii privind ridicarea temporară a interdicţiei, Vîntu a spus că nu insistă în plecarea la Viena, dar că este mai mult constrâns de faptul că în România, respectiv la Spitalul de Urgenţă “Floreasca” din Capitală, nu există aparatura medicală necesară tipului de operaţie la care el ar trebui supus.

Vîntu a precizat că, recent, a venit la Spitalul de Urgenţă “Floreasca doctorul Brunner, iar acesta a apreciat că nu-şi poate aduce în România echipa de medici pentru a-l opera, deoarece aici nu ar avea la dispoziţie aparatură adecvată pentru tipul intervenţiei pe care trebuie să i-o facă omului de afaceri.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus că aparatura de la Spitalul “Floreasca” ar fi cu două generaţii mai veche decât cea de la clinica vieneză şi că nu preferă să rişte cu absolut nimic atunci când vine vorba de viaţa şi sănătatea sa.

Judecătorul a respins cererea lui Vîntu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, motivând că documentele întocmite de “doctorul Brunner”, medicul personal de la Viena al omului de afaceri, “nu prezintă suficiente elemente de siguranţă, precum parafă sau antet al clinicii” şi că angiografia pe care trebuie să o facă omul de afaceri poate avea loc şi la Spitalul de Urgenţă “Floreasca”.

În schimb, instanţa a admis a doua cerere, cea de expertizare din punct de vedere medico-legal a omului de afaceri.

Instanţa va continua dezbaterile în 1 martie, când a fost chemat pentru audieri Liviu Luca, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI, el fiind reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Renee Gracie a devenit subiect de documentar

Renee Gracie, australianca devenită multimilionară după ce a abandonat sporturile cu motor în favoarea realizării de filmulețe deocheate pe OnlyFans a ajuns subiect de...

Nicki Minaj își cere scuze fanilor pentru că și-a amânat concertul după ce a fost arestată în Olanda

Nicki Minaj și-a cerut scuze fanilor în fața hotelului său din Manchester duminică dimineața pentru că a amânat un spectacol în Marea Britanie după...

Declarațiile lui Gică Hagi, la finalul meciului de adio al „Generației de Aur”

După meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”, Gheorghe Hagi a declarat că el şi colegii săi au jucat în această partidă numai pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă