12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportOrban şi Năstase se contrazic pe Alianţa PSD-PNL, liberalul vrea interdicţia de...

Orban şi Năstase se contrazic pe Alianţa PSD-PNL, liberalul vrea interdicţia de a se colabora cu PDL

Deputatul PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase,s-au contrat luni seară asupra raţiunilor pentru care ar putea fi încheiată o alianţă politică între cele două partide,fostul lider PNL susţinând totuşi varianta ca cele două partide să-şi interzică prin statut colaborarea cu PDL, informează NewsIn.

Disputa dintre doi politicieni a avut loc într-o emisiune Realitatea Tv în care Năstase a pledat pentru noua construcţie politică între Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC. “Dacă noi facem guvern, cine mai rămâne în opoziţie?”, a intervenit Orban, precizând despre pedelişti că “după ce au făcut trebuie să dispară din viaţa publică”.

“Să dispară prin cutremur, prin ce formulă?”, a replicat ironic Năstase. ” Pe noi ne-au votat nişte oameni până acum, în 2000, în 2004… Acum dacă ne votează pe noi vă votează şi pe dv.”, a explicat Orban. “Nu dom’le, votează împotriva lui Băsescu şi pentru normalitate”, a continuat liderul PSD. “Votul împotriva cuiva este votul care a generat în mare parte…în loc să votăm pentru nişte certitudini…”, a mai susţinut liberalul.

“Nu vom începe să votăm pentru ceva până nu votăm împotriva a ceva”, a reiterat Năstase.

“Nu putem să ne adunăm oricine, oricum, în orice fel de condiţii. Dacă vreţi, haideţi să trecem…Mie mi-a plăcut cum a făcut PD-ul. Să trecem că nu facem niciunul alianţă cu PD-ul dacă PD-ul supravieţuieşte mandatului acesta, şi putem face orice fel de înţelegere”, a propus apoi Orban, soluţie pentru care Năstase nu s-a exprimat nici pentru nici împotrivă.

“Haideţi să trecem în statutul fiecărui partid că nu facem nicio înţelegere cu PD-ul. Nu facem nicio înţelegere cu PD-ul, haideţi să ne luptăm să dispară această formaţiune de pe scena politică”, a continuat ulterior Orban. “Cu cine vreţi să faceţi Guvernul, îl faceţi singuri sau cum?”, s-a arătat nedumerit Năstase.

“Să-l facă cine câştigă alegerile, care este preponderenţa opţiunilor politice în România”, a mai explicat liberalul, moment în care liderul PSD a concluzionat: “Păi mai aşteptăm nu ştiu câţi ani până atunci”.

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă